gatuci lezzetleri

Share |

10 Şubat 2010 Çarşamba

MANTARLI- SEBZELİ TAVUK


Sevgili arkadaşımız Veli yapmış bu yemeği. Fotoğraflamış,ayrıntılarıyla tarif etmiş ve göndermiş. Kendisine çok teşekkür ediyor ve tarifi aynen aktarıyorum.
MALZEMELER

1 kg tavuk kalça şiş
500 gr mantar
200 gr yahnilik soğan
1 adet büyük soğan
4–5 diş sarımsak
8–10 adet farklı renklerde biber
3 kaşık yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
Kırmızı tatlı toz biber
Tavuk baharatı
Yarım çorba kaşığı salça
4–5 kaşık domates sosu veya 2–3 adet kabukları soyulmuş doğranmış domates
2–3 yemek kaşığı Meksika sosu

YAPILIŞI

Bir kilo tavuk kalça şiş yağlarından ayırt edilerek orta büyüklükte parçalara ayrılır. 4–5 diş sarımsak tuzda dövülerek derin bir kaba konur. Yarım çay bardağı zeytinyağı,3 kaşık yoğurt, karabiber, tavuk baharatı, yarım çorba kaşığı salça konup hepsi derin kapta karıştırılır. Bu karışımın içine tavuklar da ilave edilerek tüm tavuklara bu malzeme yedirilir. Üstü streç filimle kaplanarak 4–5 saat buzdolabında tutulur.
Buzdolabından çıkan tavukları bir tencerede suyu çekip hafif kızarana kadar pişirilir.200 gr yahnilik soğan temizlenip eklenir. Biraz da soğanla birlikte tavuklar pişirilir. Pişen malzeme fırın tepsisine koyulur.
Orta boy yarım kilo mantar temizlenip ikiye bölünür. Hafif zeytinyağında sotelenir. Bu malzemede tavukların üstüne koyulur.
Farklı renklerdeki biberler jülyen parmak kalınlığında doğranıp az zeytinyağında sotelenir, sonra iri şekilde enine uzun doğranmış soğanlar eklenir. Biraz sotelendikten sonra o da tavukların üstüne eklenir.
Aynı tava da çok az zeytinyağı ile 4–5 kaşık domates sosu veya 2–3 adet kabukları soyulmuş domates,2–3 yemek kaşığı Meksika sosu kızartılır, üstüne yarım su bardağı sıcak su ilave edilip biraz pişirilir. Bu sos da fırın tepsisine kaşık yardımı ile tüm tavuğun üstüne dökülür.
Orta derecede fırında 30 dakika pişirilir. Yanına marul, maydanoz, roka ve pancar turşusu ile servis edilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails