SAÇAKLI MANTI
Bu mantı çeşidi Balıkesir yöresine ait geleneksel bir lezzettir.
MALZEMELER
Hamuru İçin:
1 yumurta,
3 bardak un,
tuz,
su.
Haşlanmış birer
adet tavuk budu ve göğsü,
tavuk suyu tepsiyi yağlamak için sıvıyağ,
2 kaşık tereyağı,
pul biber,
yoğurt,
1-2 diş sarımsak.
YAPILIŞI
Hamur malzemeleriyle katı bir mantı hamuru hazırlayın ve yarım saat kadar dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler ayırarak kalınca yufka gibi açın. Zamanınız varsa yufkaları temiz bir bezin üzerine sererek 15-20 dakika havalandırın. Açılan her yufkayı tekrar oklavaya sarıp yavaşça oklavayı içinden çıkarın. Rulo halindeki hamuru bozmadan erişte eninde (0,5 cm) şeritler halinde kesin ve yapışmaması için ucundan tutup havalandırarak bir kenara alın. Hamur tamamen bitince yağlanmış derince bir tepsiye koyup önceden ısıtılmış fırında kızartın. Kızaran hamurların üzerine sıcak tavuk suyunu döküp tekrar fırına koyun ve 10-15 dakika suyunu çektirin. Hamur tavuk suyunu tamamen çekince didiklenmiş tavuk etlerini üzerine serin. Tereyağında kızdırdığınız pul biberi de döküp, sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder