Yemeği 2 kişilik toprak güveçlerde pişirdim. Siz dilerseniz büyük toprak kapları kullanabilirsiniz.Sebze olarak havuç , derindondurucuya koyduğum bezelye ve enginarı kullandım. Farklı sebzeler de kullanılabilir.
MALZEMELER
1 paket tavuk kanat
250 gr bezelye
2 adet enginar
2 adet havuç
1 kaşık salça
1 kaşık zeytinyağı
1 kaşık soya sosu
2 diş sarımsak
tuz
YAPILIŞI
Salça ,zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, soya sosu ve tuzla hazırladığınız sosa kanatların her tarafını bulayın.Güvecin en altına sosa batırdığınız tavuk kanatlarını koyun. Üzerine doğradığınız enginar ve havucu, bezelyeyi koyun. Aliminyum folyoyla güvecin üzerini kaplayın. 230 C'ye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.Aliminyum folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Afiyet olsun :-)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder