gatuci lezzetleri

Share |

1 Mart 2010 Pazartesi

FIRINDA KABAK TATLISI



MALZEMELER
1 kg kabak (kestane kabağı)
1/2 kg şeker
ceviz içi
YAPILIŞI
Kabakların içini ve kabuklarını temizledikten sonra dilimleyerek derince bir kaba yerleştirin. Şekeri üzerine ekleyerek kapağını kapatın ve bir gece bekletin. Hiç su eklemenize gerek yok, özellikle bal kabağı çok sulanacaktır. Bu nedenle tercihimiz kestane kabağı, hem daha lezzetli, hem de bu tatlıya daha uygun. Şekerde beklemiş kabağınızı ertesi gün uygun bir fırın kabına yerleştirerek 170-180 derece fırında, üstünün rengi değişmeye başlayıncaya kadar pişirin. Fırın kabının içinde birikmiş olan şeketli sudan bir miktar bir kaseye alın, içine 1/2 su bardağı kadar daha şeker ekleyip eritin ve fırındaki kabakların üzerine eşit bir şekilde gezdirin ve 10 dakika kadar daha pişirmeye devam edin.Bu tatlınızın üstünün karamelize olmasını sağlayacaktır. Tatlınız ılndıktan sonra dövülmüş ceviz ve dilerseniz kaymakla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails