gatuci lezzetleri

Share |

6 Şubat 2010 Cumartesi

İÇLİ KÖFTE (HAŞLAMALI)

Daha önce arkadaşım Sema'nın yaptığı(kızartmalı) içli köfteleri yayınlamıştık.Bu içli köfteleri ben yaptım.Yani hayatımda ilk defa içli köfte yaptım.Tamam, itiraf ediyorum biraz kalınca oldu,ama yiyenler lezzetli olduğunu söylediler. Diyarbakır'dan gelen arkadaşımız Sabri, "Hadi, içli köfte yapalım " deyince kolları sıvadık ve akşam 10'da içli köfte yaptık. Malzemeler genellikle göz kararı oldu.

MALZEMELER
1 paket köftelik bulgur
2 bardak un (gerekirse eklenebilir)
su (bulguru ıslatacak kadar)
pul biber ve tuz

İç harcı için:

yarım kg kıyma
yarım kg kuru soğan
1 yemek kaşığı salça(domates ve biber karışık)
pul biber
arzuya göre ceviz içi(biz koymadık)
yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ ve tuz

YAPILIŞI

Kıymayı yağla birlikte kavurun.Rondodan geçirdiğiniz soğanları ekleyip soteleyin.Soğanlar suyunu çekip kavrulmaya başlayınca salçayı ,tuzu, pul biberi,maydanozu ekleyin.

Diğer taraftan genişçe bir tepsiye bulguru koyup ıslatın.Tuzu ve unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Pul biberi ekleyin ve hamur birbirini tutana kadar yoğurun (Yoğurma işlemi biraz uzun sürebilir, eğer hamur hala birbirini tutmuyorsa bir miktar daha un ekleyin). Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alın. İşaret parmağınızla oyarak, arada elinizi ıslatıp kenarlarını inceltin. İçine hazırladığınız kıymalı harçtan koyup üzerini kapatın. Kaynamış tuzlu suda 5-10 dakika haşlayın. Eğer kaynamış suya bir iki parça limon tuzu atarsanız içli köftelerinizin çatlama riskini de ortadan kaldırmış olursunuz. Damak tadına göre haşladığınız içli köftelerin üzerine tereyağı döküp serviv yapabilirsiniz

2 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok severim,güzel görünüyor,ellerine sağlık<sevgilerrr.

PINAR dedi ki...

ellerine sağlık Gamzecim,afiyetler olsun...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails