3 Ocak 2010 Pazar
KESTANELİ İÇ PİLAV
Herkese mutlu, iyi yıllar... Ben de yeni yıla sevdiklerimle , arkadaşlarımla birlikte girdim. Sofra kalabalık olunca menü de bayağı kalabalıktı. İşte bazıları:
-hindi dolma
-kestaneli iç pilav
-yoğurtlu havuç salatası
-çiğ köfte
-közlenmiş biber ve patlıcan salatası
-bürüksel lahanası
-yoğurtlu közlenmiş kırmızı biber
-fava
-ve tatlı olarak da havuç tatlısı.
Hepsinin tarifini ve fotoğraflarını sırayla vereceğim. Önce kestaneli iç pilavdan başlayalım.
MALZEMELER
-1/2 kg kestane
-2 bardak pirinç
-3,5 bardak tavuk ya da et suyu (ben hindi suyu kullandım)
-1 kuru soğan
-1 kaşık tereyağı ,2 kaşık sıvıyağ veya zeytin yağı
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 tatlı kaşığı yenibahar
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 çay kaşığı karabiber
-kuş üzümü ve çam fıstığı
YAPILIŞI
Tereyağı ve zeytinyağı tencereye alınır. Çok küçük doğranmış soğanlar konur ve kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavrulur.Daha önceden haşlayıp ya da fırında pişirip kabunu soyduğunuz kestaneler ve çam fıstıkları eklenir , kısık ateşte sotelenir. Daha sonra bütün baharatlar, şeker, tuz ve suda bekletilen kuş üzümleri eklenir ,karıştırılır. Ilık suda bekletilip süzülen pirinçler eklenir, kavrulur ve tavuk suyu eklenerek pilav pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder