gatuci lezzetleri

Share |

9 Ocak 2010 Cumartesi

ÇİĞ KÖFTE


Çiğ köfteyi yoğurmaya başlamadan önce mutlaka kısa kollu bir tişört giyin. Soğanlara karşı göz yaşlarınızı silmek için bir arkadaşınızı yardımcı kuvvet olarak yanınızda bulundurmayı unutmayın...

MALZEMELER
-400 gr yağsız (çiğ köftelik ,mümkünse iki kez çekilmiş) kırmızı et
-1/2 kg köftelik bulgur
-2 orta boy soğan
-3-4 diş sarımsak
-1 kaşık biber salçası(1 tatlı kaşığı acı salça da koyabilirsiniz)
-100 gr isot(pul biber)
-100 gr kara biber
-50 gr kimyon
-1 demet maydanoz
-3-4 tane yeşil soğan
-1 limon
-3-4 tane domates
-1 tane marul
-1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI
Bulguru geniş bir kaba koyun.Yeşil soğanı ve maydanozu ince ince doğrayın.Kuru soğan ve sarımsağı robottan geçirin. Bulguru salça, soğan ve sarımsak ile bir süre yoğurun. Sıkılmış bir limon suyunu ekleyin. Domatesleri robottan geçirip ekleyin, yoğurmaya devam edin. Yarım saat kadar karışım suyunu çekinceye kadar yoğurun. Bulguru leğenin bir kenarına toplayın. Leğenin boş kısmına kıymayı, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon koyup yoğurun. İçine bir bardak su ilave edin.Daha sonra kıyma karışımı bulgurla karıştırıp 20 dakika daha yoğurun. Belli bir yumuşaklığa gelince ince doğranmış maydanoz ve yeşil soğanı ekleyin. Baharatını ve tuzunu kontrol ettikten sonra köfteleri sıkmaya başlayın. Marul, domates, turşu ,roka ve bol ayranla ikram edin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails