gatuci lezzetleri

Share |

15 Ocak 2010 Cuma

FIRINDA KARNABAHAR

Karnabaharı çok seviyorum, ama evdekiler yemeyince salatalara falan koyuyordum. Fırında yapınca bütün ev halkı yemeğe başladı.


MALZEMELER
-1 karnabahar
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 yemek kaşığı un
-1 su bardağı süt
-karabiber,tuz
-200 gr kaşar peyniri(rendelenmiş)

YAPILIŞI
Karnabaharı parçalara ayırıp haşlayarak süzüyoruz. Bir fırın tepsisine veya borcama alıyoruz.
Tereyağını tavaya alıp eritiyoruz. Unu ekleyip karıştırıyoruz. Bir bardak sütü ekleyip karıştırarak beşamel sos yapıyoruz. Tuzu ve karabiberi ekleyip sosu karnabaharların üzerine döküyoruz. Fırında 10 dakika pişirdikten sonra üzerine kaşar peyniri serpip tekrar fırında kaşarlar eriyip üzeri nar gibi kızarınca çıkarıyoruz.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails