MALZEMELER
-2 su bardağı kuru iç bakla
-1 adet iri soğan
-1 adet havuç
-1 adet limon suyu
-1 demet dereotu
-1/2 su bardağı sızma zeytinyağı
-tuz
YAPILIŞI
Havuç ve soğanı iri iri doğrayarak iç bakla ile birlikte üzerlerini bir iki parmak geçecek kadar su ile iyice yumuşayana kadar pişirin. Eğer suyu çok azalırsa (baklalar çok su çekiyor) azar azar sıcak su ilave edin.Öyle ki malzemeleriniz tamamen pişip blendırdan geçirdiğinizde muhallebi kıvamında olmalı.İyice pişen ve blendırla pürüzsüz hale getirdiğiniz baklanın içine bir limon suyu, zeytinyağının yarısı, tuz, incecik kıyılmış bir demet dereotunu ilave edip iyice karıştırın.Yayvan bir kabın içine sıcak sıcak dökün. Fava soğudukça katılaşacak ve dilim dilim kesilecek hale gelecektir. Buzdolabında da biraz soğuduktan sonra istediğiniz şekilde dilimlere ayırıp, üzerlerine kalan zeytinyağını gezdirerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder