gatuci lezzetleri

Share |

23 Ocak 2010 Cumartesi

FIRIN POŞETİNDE SEBZELİ TAVUK+İÇ PİLAV+TAVUK CİĞERİ KAVURMASI


Sevgili Çiğdem bu yemeği yapmış, fotoğrafını çekip tarifiyle birlikte göndermiş. Çiğdem'e ellerine sağlık diyor ve tarifini aynen aktarıyorum


Fırın poşetinde pişen etlere ve sebzelere hiç yağ ve su eklemeden pişirmeniz mümkün. Sebzeler de etler de suyunu kaybetmediği için yumuşacık oluyor. Bu tarifte tavuk budu kullandım ama aynı tarifi hindi yada kuzu etiyle de denedim,çok leziz olduklarını söyleyebilirim. Üstelik son derece pratik ve sunumu da şık bir yemek. Ani misafirler için ideal bir menü..
Sebzeli Tavuk malzemeleri:
-Kişi sayısı kadar tavuk budu
-3-4 adet patates
-2-3 adet havuç
- iki avuç dolusu bezelye( fotoğraftaki tabak eşimin, o bezelyeyi sevmediği için tabağına bezelyelerden almamış)
- tuz, kekik, kuru biberiye ve tarhunotu, tane karabiber.

YAPILIŞI
Tüm malzemeleri baharatlarla iyice karıştırdıktan sonra fırın poşetlerine doldurun (ben poşetleri iki kişilik ayarlıyorum daha çabuk pişiyor.) ve 200 derece ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.O kadar.
İç pilav malzemeleri:
- 2 bardak pirinç
- 1 orta boy soğan
-100 gr kuzu ciğeri
- 2 çorba kaşığı çam fıstığı
-1 çorba kaşığı kuş üzümü
-birer çay kaşığı karabiber, yenibahar ve kişniş, tuz
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2,5 bardak sıcak su.

YAPILIŞI
Pirinci sıcak su ie yarım saat kadar ıslatın. Tereyağını koymadan tencerenizde çok az sıvı yağ ile çam fıstıklarını pembeleştirin (tereyağı yanmasın ve tadı bozulmasın diye), arkadan tereyağını ve çok ince doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar biraz öldükten sonra nohut iriliğinde doğradığınız kuzu ciğerini de ilave edip kavurmaya devam edin. Süzdüğünüz pirinçleride ilave ettikten sonra bir süre daha kavurun. Ayıklayıp 5 dakika sıcak suda beklettiğiniz kuş üzümlerini tuzunu, baharatlarını ve suyunu ekleyip kaynadıktan sonra ocağı iyice kısarak pilavınızı pişirin. Pilavınız 10-15 dakika demlendikten sonra servise hazırdır.


Tavuk Ciğeri Kavurması: Bir paket tavuk ciğerini küçük küçük doğrayarak bir miktar zeytinyağında kavurun.Ocaktan almadan hemen önce tuz, çok az kimyon, karabiber ve pul biberle tatlandırın ve garnitür olarak yemeğinizin yanında servis yapın.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails