gatuci lezzetleri

Share |

29 Ocak 2010 Cuma

KOLAY ISPANAKLI BÖREK

MALZEMELER
-3 adet yufka
-yarım kilo ıspanak
-tuz, karabiner
-1 yumurta (akı ıspanaklı harca, sarısı üzerine)
-yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için:
-1 çay bardağı süt(yoksa yoğurt da olabilir)
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 yumurta

YAPILIŞI
Yufkalar dörde bölünerek 12 adet üçgen elde edilir. Yıkanmış, doğranmış ıspanaklara tuz, karabiber ve yağ eklenip elle ovularak ıspanaklar biraz söndürülür (istenirse biraz kırık peynir de eklenebilir). Sos malzemesi bir kasede karıştırılır. Üçgen yufkalardan biri alınarak, hazırladığımız sostan fırça yardımıyla, yufkanın her tarafına sürülür. Yufkanın uzun köşesine ıspanaklı harç konularak sigara böreği şeklinde sarılır. Eğer sos kaldıysa yumurta sarısı eklenip böreklerin üzerine sürülür. Üzerine susam gezdirilerek 200C' de kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails