gatuci lezzetleri

Share |

27 Ocak 2010 Çarşamba

KIŞ SEBZELERİ ÇORBASI

Yine tariflerinden tanıdığınız arkadaşım Çiğdem'den bir tarif. Aynen aktarıyorum.


Bu çorba, soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak, besin değeri yüksek bir çorba. Biraz doğaçlama, yani kendi uydurduğum bir çorba ama lezzetler birbirine uyuyor ve çocuklara kereviz ve pırasayı normalde yediremediğim halde bu çorbada bayıla bayıla yiyorlar.
Malzemeler:
Küçük birer kereviz, patates, havuç, kabak, pırasa, kırmızı biber (Kışın mevsimi olmadığından şart değil, ama kırmızı rengi güzel bir görüntü sağlıyor) bir tutam ıspanağın sadece yaprakları (pazı da olabilir)
2 çorba kaşığı tel şehriye
2 çorba kaşığı ince bulgur
1 bardak süt
2 çorba kaşığı un
tuz
1/4 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı: Kabak, ıspanaklar (Çabuk piştikleri için sonra ekleyeceğiz) ve pırasa hariç tüm sebzeleri tavla zarı büyüklüğünde küpler halinde doğrayın, pırasayı ince ince kıyın ve tüm sebzeleri çorbayı pişireceğiniz tencerede zeytinyağı ile 1-2 dakika çevirin. Fazla kavurmayın çünkü sebzelerin rengi yağa geçerse sonra çorbanızın rengi güzel olmaz. Üzerine yeterince su ekleyip kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşamaya başlayınca küp küp doğradığınız kabağı da ekleyin. Sebzelerin hepsi yumuşadıktan sonra bulgur ve tel şehriyeyi ilave edin.1-2 dakika sonra süt ve unu çırparak çorbanızın terbiyesini ekleyin. Çorbanın kıvamını nasıl tercih ediyorsanız ununu ona göre ayarlayın ama benden size tavsiye bu çorba biraz koyuca olursa daha güzel oluyor. En son ince ince kıydığınız ıspanak yapraklarını ve tuzunu da tencereye atın ve fazla ocakta tutmadan bir iki taşım sonra çorbanızı ateşten alın. Ispanak veya pazının o güzelim yeşil rengini ve tabii ki vitaminlerini kaybetmemesi için 1-2 dakika pişmesi yeter. Acele edip erken atarsanız tencereye, renkleri kararacak ve görüntüsü hoş olmayacaktır. Kızarmış ekmek küpleri ile de servis edebilirsiniz, çok yakışıyor.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails