gatuci lezzetleri

Share |

26 Ocak 2010 Salı

KANDİL SİMİDİ

Tarif lezzet mutfağından,ama ben biraz değiştirdim. Tereyağı kullandım,şeker miktarını azalttım. Sonuç çok güzel oldu.

MALZEMELER

-125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 yumurta (sarısı içine konacak, akı dışına sürülecek)
-1 çay bardağı sıvı yağ
-3 yemek kaşığı sirke (ben elma sirkesi kullandım)
-1 tatlı kaşığı tuz
-3 tatlı kaşığı şeker
-1 paket kabartma tozu
-susam

YAPILIŞI

Bütün malzemelerle yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurdan parçalar alınıp elde yuvarlatılarak yapılan şeritlerle simitler hazırlanır. Önce yumurta akına sonra susama batırılarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails