gatuci lezzetleri

Share |

4 Ocak 2010 Pazartesi

HİNDİ DOLMA


Yılbaşı menüsüne devam...

MALZEMELER
-1 adet hindi
-iç pilav
-sosu için biber salçası ve zeytinyağı
-su ve tuz

YAPILIŞI
Yeterli miktarda suyla hindi haşlanır. Hindinin haşlandığını bir çatal yardımıyla anlayabilirsiniz yalnız fırında da pişeceği için çok haşlamamaya özen gösterin. Haşlanan hindiyi fırın tepsisine alarak içini , bir önceki tarifte bulabileceğiniz , iç pilavla doldurun. Pilavı doldurduğunuz kısmı açık kalmadan yorgan ipliği veya pamuklu bir iple dikin. Üzerine bir fırça yardımıyla bir kaşık biber salçası ve 2 kaşık zeytinyağından oluşan karışımı sürün. 230 C'lik fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.

1 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik nefis görünüyor bende yilbasinda hindi yaptim yarin yayinlayacagim .
Sevgiler yeni yil huzur mutluluk getirsin

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails