4 Ocak 2010 Pazartesi
HİNDİ DOLMA
Yılbaşı menüsüne devam...
MALZEMELER
-1 adet hindi
-iç pilav
-sosu için biber salçası ve zeytinyağı
-su ve tuz
YAPILIŞI
Yeterli miktarda suyla hindi haşlanır. Hindinin haşlandığını bir çatal yardımıyla anlayabilirsiniz yalnız fırında da pişeceği için çok haşlamamaya özen gösterin. Haşlanan hindiyi fırın tepsisine alarak içini , bir önceki tarifte bulabileceğiniz , iç pilavla doldurun. Pilavı doldurduğunuz kısmı açık kalmadan yorgan ipliği veya pamuklu bir iple dikin. Üzerine bir fırça yardımıyla bir kaşık biber salçası ve 2 kaşık zeytinyağından oluşan karışımı sürün. 230 C'lik fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Ellerine saglik nefis görünüyor bende yilbasinda hindi yaptim yarin yayinlayacagim .
Sevgiler yeni yil huzur mutluluk getirsin
Yorum Gönder