gatuci lezzetleri

Share |

13 Ocak 2010 Çarşamba

ÇİKOLATALI KEK


Bu tarifi sevgili Pınar yapıp okula getirmişti. O günden beri sık sık yapıyorum.Yalnız ben margarin yerine tereyağı kullanıyorum.

MALZEMELER
-3 yumurta
-125 gr tereyağı (oda ısısında)
-1 su bardağı şeker
-1/2 çay bardağı süt
-1 portakal ya da limon kabuğu rendesi
-1 paket vanilya
-3 yemek kaşığı kakao
-1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz,fındık ya da yeşil fıstık
-2 çay kaşığı kabartma tozu
-bir çimdik tuz
-250 gr un

YAPILIŞI
Şeker ve yağ krema kıvamına gelene kadar çırpılır.Yumurtalar eklenip bir çimdik tuzla çırpılmaya devam edilir.Kakao,süt,cevizler,kabartma tozu,vanilya ve un ilave edilir.En son portakal kabuğu rendesi eklenip yağlanmış kalıba dökülür.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir.

Sosu İçin:
-Üzerine benmari usulü eritilmiş 1 paket bitter çikolata (80 gr)
-Yeşil fıstık

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails