Bu sene Ege'de havaların sıcak gitmesi nedeni ile otlar daha erken çıktı. Pazarlardaki o tazecik, güzelim otlar insanın iştahını kabartıyor. Ebegümeci, arapsaçı, iğnelik, ısırganotu, pazı, ıspanak, pırasa(Özellikle yeşil yaprakları), köremen(bir tür yabani sarımsak) gibi otlar kavurmalık otların en başında geliyor. Siz hangilerini bulursanız karıştırıp kavurabilirsiniz. Yumurtalısı da yapılan ot kavurmalarının ben daha sık yoğurtlusunu yapıyorum.Hem salata hem de meze olarak mükemmel!..
Ege mutfağı mereklısı ot severler için...
MALZEMELER
1/2 kg karışık kavurmalık ot (ben bu kez ıspanak, arapsaçı ve gelincik kullandım.)
1/2 demet taze soğan
1/2 demet taze sarımsak
1 küçük kuru soğan
yoğurt
1-2 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
YAPILIŞI
Kuru soğan, taze soğan ve taze sarımsakları ince ince kıyıp zeytinyağında hafif pembeleşene kadar çevirin. Temizleyip irice doğradınız otları da ilave edip suyunu bırakıp yeniden çekene kadar kavurun. Ocaktan indirmeden önce biraz tuz ilave edin.Dikkat edin tuzunu fazla kaçırmayın. Bu otların hepsi doğal olarak bir miktar tuz içerir, bu nedenle tuzu pek sevmezler. Ilındıktan sonra üzerini sarımsaklı yoğurt ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
1 yorum:
Gamze sen iyiden iyiye Egeli olup çıkmışsın,ellerine sağlık :)
Yorum Gönder