gatuci lezzetleri

Share |

11 Ocak 2010 Pazartesi

HAVUÇLU TATLI


İşte yıl başı menüsünün son tarifi.Tatlı çok çabuk bittiğinden malesef tepsideki görüntüsünü çekemedim. Tarifi ayışığındadır.blogspot.com'dan.


MALZEMELER
1 kilo havuc (Yikanip kabuklari soyulup rendelenecek)
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi iri dövülmüs ceviz
1 paket petibör biskuvi
1 kasik tereyagi ya da margarin

Muhallebisi İçin:
-4 su bardağı süt
-4 çorba kasığı un
-1 çorba kasiğı nişasta
-1 paket vanilya
-4 çorba kasığı tozseker
-kibrit kutusu büyüklügünde tereyagi ya da margarin
-hindistan cevizi


YAPILIŞI

Yıkanıp soyulmuş havucları rendeleyin, 1 su bardağı toz şekerle suyunu çekene kadar 5-6 dakika kadar pişirin, sıcakken tereyağını ilave edin, soğuduktan sonra petibör bisküvileri ağıza gelecek sekilde kırın. İri dövülmüş cevizi ilave edip iyice karıştırın, dikdörtgen bir borcami elinizle hafif tepsi yağlar gibi ıslatın. Borcama bolca hindistan cevizi serpiştirin ve havuçlu karışımi tepsiye yayin, elinizle bastırıp düzeltin. Bir tencerede süt, un, nişasta ve toz sekeri iyice karıştırın, orta ateşte karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayip koyulaştığında ocaktan alıp, içine vanilyayı ve tereyağını ilave edip karıştırın, muhallebiniz pütürlü olduysa el mikseriyle karıştırabilirsiniz. Muhallebiyi düzgün bir şekilde tepsiye döküp, üzerine hindistan cevizi serpiştirin, buzdolabina koyun. 3-4 saat sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

süper olmuş:):):):(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails