gatuci lezzetleri

Share |

2 Mart 2010 Salı

TAVUKLU,TEL ŞEHRİYELİ ÇORBA

Hastayım.Grip bir türlü geçmiyor.Bir hastaya yapılabilecek en güzel şey bir tas sıcak çorbadır, diye düşünüyorum ,fakat çorbayı yapacak kimse olmadığı için kendi çorbamı kendim yapıyorum.
Çoğu kimsenin bildiği bu çorba tarifini bana sevgili Songül(görümcem) yıllar önce vermişti.O gün bu gündür evde birisi grip olsa, iyi geleceğine inanmışım ki, bu çorbayı yaparım.

MALZEMELER
1 adet tavuk göğsü veya budu
haşlamak için 5 bardak su
2 veya 3 tahta kaşığı tel şehriye
2 tahta kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
tuz ve nane

YAPILIŞI
Tavuk göğsü veya budu 5 bardak suda haşlanır.Haşlanan tavuk minik parçalara ayrılır.Zeytinyağında un kavrulur.Unun rengi değişmeden tavuk suyu eklenir,bu arada bir kaşıkla ya da tel çırpıcıyla sürekli karıştırılır.Kaynamaya başlayınca tel şehriyeler ve tavuklar içine atılır.10 dakika kısık ateşte kaynatılır.Tuz ve nane eklenerek ocaktan alınır.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerinize saglik nefis görünüyor simdi bilene olsa icerim bu corbayi sevgiler canim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails