gatuci lezzetleri

Share |

10 Mart 2010 Çarşamba

KÜÇÜK AÇMALAR

Geçen gün yaptığım bu açmalar çocuklardan tam not aldı, beğenildi ve beslenmelerine konuldu.Tarif Ufuk'tan,aynen aktarıyorum.


MALZEMELER

2 su bardağı ılık süt,
1/2 çay bardağı toz şeker,
1/2 çay bardağı sıvıyağ,
1 paket instant maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı mahlep,
1 paket oda sıcaklığında tereyağı,
1 adet yumurta sarısı ( üstüne sürmek için )
Aldığı kadar un
*Susam, çörekotu

YAPILIŞI
Tüm malzemeleri yumurta ve susam haricinde olanları karıştırın. Unu azar azar eleyin ve hamur ele yapışmayı bıraktığı an siz de un eklemeyi bırakın.Hamurun üstünü nemli bir bezle örtüp yarım saat kadar ılık bir ortamda bekletin.Kabaran hamurdan istediğiniz boyutta parçalar koparın, ince rulo şeklinde yuvaralayın ve açma şeklini vermek için düğüm atın.Hazırladığınız açmaları yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip, üstüne yumurta sarısı ve susam serperek 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails