gatuci lezzetleri

Share |

17 Mart 2010 Çarşamba

KARİDES

Cumartesi günü ilk kez karides alıp ayıkladım ve pişirdim.Tadı çok güzel oldu.



MALZEMELER
300 gr karides
2 adet biber
1 adet domates
1çorba kaşığı tereyağı
1 tane taze soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı mısır nişastası

YAPILIŞI
Karidesler yıkanıp ayıklanır.Genellikle balıkçılar ayıklıyorlar.Ancak sırtlarındaki o ince bağırsağı almıyorlar.Eğer siz evde onu almazsanız karideslerinizin tadı güzel olmaz.Tavada eritilmiş tereyağıyla ezilmiş sarımsak kavrulur.Karidesler eklenir,yüksek ateşte tava sallanarak karıştırılır.Doğranmış domates ve biberler eklenir,birkaç dakika kısık ateşte pişirilir.Bir kahve fincanı suyla ezdiğiniz mısır nişastası eklenir.Nişasta koyulaşmaya başlayınca minik doğradığınız yeşil soğan,tuz ve kırmızı biber eklenir,karıştırılır ve ocak kapatılır.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails