22 Mart 2010 Pazartesi
LAZANYA & ELMA HOŞAFI
MALZEMELER
1 kutu barilla marka lazanya(kutunun üçte biri kalıyor)
3 bardak süt
2 yemek kaşığı un
1 adet soğan
300-350 gr kıyma
2 adet domates
2 adet havuç
3 diş sarımsak
tuz
1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Tereyağı bir kapta eritilir,un ekleyip sürekli karıştıraraksüt konur.tuz da eklenerek birkaç dakika kaynatılıp beşamel sos elde edilir.Kıymalı sos için ince doğranmış soğanlar zeytinyağında kavrulur.Rendelenmiş havuçlar eklenip birkaç dakika kavrulur.Kıyma eklenir,orta ateşte kavrulur.Küçük doğranmış domates ve sarımsaklar eklenir.Tuz serpilir,arada karıştırılarak domatesin pişmesi beklenir.
Fırın tepsisi ya da bir borcam yağlanır.En alta beşamel sos dökülür.Bir kat lazanya döşeyip üzerine kıymalı ve beşamel sos dökülür.Üstte sos için bir kat kalana kadar üzere lazanya bitene kadar bu şekilde kat kat devam edilir.Üzerine kaşar peyniri serpilip fırında 200-220 derecede 20 dakika kadar pişirilir.
ELMA HOŞAFI
1 büyük kase elma kurusu
1 çubuk tarçın
1 su bardağı şeker(şekeri damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
yeterince su
YAPILIŞI
Elma kuruları yıkanır,tarçınla birlikte bir tencereye alınıp yeterince su konur.Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra şeker ilave edilir ve birkaç dakika sonra ocaktan alınıp soğuması beklenir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder