26 Mart 2010 Cuma
CEVİZLİ BÖREK
MALZEMELER
1 kg un
1/2 kg ceviz içi
1 su bardağı sıvı yağ
tuz
YAPILIŞI
Un,su ve tuzla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Üzeri nemli bezle örtülerek yarım saat dinlendirilir.Bu arada cevizler robotta çekilir.Hamur üç eşit parçaya bölünür, her parça tepsi büyüklüğünde açılır.Üzeri yağlanır.10 dakika bekletildikten sonrahamurlar temiz bir sofra örtüsü üzerinde elle gerdirilerek açılabildiği kadar açılır.Yine sıvıyağ sürülür ve cevizler üzerine serpilir.Yufkalar sofra bezinin de yardımıyla rulo şeklinde sarılır.İstenilen şekilde (düz,s biçiminde veya yuvarlak) yağlanmış tepsiye dizilir.Diğer iki hamur da aynı işlemden geçirilir.Üzerine kalan yağ sürülüp 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar(yaklaşık 1 saat) pişirilir.Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder