1 kg sardalya(fileto)
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
2 kaşık zeytinyağı
tuz
YAPILIŞI
Kılçığı çıkarılmış sardalyalar bir fırın tepsisine veya borcama dizilir.Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.Tekrar üzerine sardalyalar dizilir,tuz atılır,zeytinyağı gezdirilir. Fırına verilir.Siz isterseniz balıklarınızın kızarmasına yakın bir miktar kaşar peynirini de üzerine serperek pişirebilirsiniz.
MALZEMELER
yarım kg cibez
4 kaşık zeytinyağı
1 limon
3-4 diş sarımsak
YAPILIŞI
Cibezler çok iyi yıkanır ve doğranır.Tencereye alınıp suyla haşlanır.Süzülen cibezler servis tabağına alınır ve zeytinyağı,limon suyu, ezilmiş sarımsaktan oluşan sos üzerine gezdirilip karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder