gatuci lezzetleri

Share |

30 Mart 2010 Salı

KIZILCIK ŞERBETİ




Halkımız arasında her ne kadar "kan kusup kızılcık şerbeti içmek" diye bir deyim yaygın olsa da ben kızılcık denince Orhan Veli'nin şiirini hatırlarım:

İlahi Kızılcık

İlk yemişini bu sene verdi,
Kızılcık,
Üç tane;
Bir daha seneye beş tane verir;
Ömür çok,
Bekleriz;
Ne çıkar?
İlahi kızılcık!

Gelelim çok sevdiğim kızılcık şerbetinin tarifine.Ben kızılcıkları derin dondurucuya koyuyorum, böylece yaz kış kızılcık şerbeti içebiliyoruz.

MALZEMELER
1 kg kızılcık
2 su bardağı toz şeker
5-6 su bardağı su
bir parça kabuk tarçın(isteğe göre)
1 tane karanfil

YAPILIŞI
Yıkanmış kızılcıkları 2 bardak suyla yaklaşık 20 dakika kaynatalım.Bir makarna süzgecine alarak ezelim ve posanın mümkün olduğunca süzgeçten geçmesini sağlayalım.Kalan su ve şekeri posaya ekleyerek tencereye alıp bir taşım daha kaynatalım.İçine karanfil ve tarçın atarak soğutalım.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails