gatuci lezzetleri

Share |

25 Mart 2010 Perşembe

SÜBYE (MÜREKKEP BALIĞI)

Sevgili Hüdo'nun yaptığı sübye gerçekten nefis olmuştu.Tarifini istediğimde biraz zorlandı(her defasında farklı yaptığı için ve bence her yaptığı da harika oluyor) ,ancak ben ısrar edince hafızasına yüklenip tarifi verdi. Şimdi Hüdo'nun kendine özgü o güzel üslubuyla tarifini aynen aktarıyorum ve arkadaşıma bir kez de buradan ellerine ve emeğine sağlık diyorum.

MALZEMELER
1 kg taze orta boy sübye,
kendimiz temizleyeceksek mutlaka muayene eldiveni kullanmalıyız,çünkü mürekkebi kolayca temizleyemiyoruz.İçindeki kıkırdağı ve göz ile gagayı atıyoruz.Temizlerken bir miktar mürekkebi temizlemeden bırakırsak daha farklı bir lezzeti olacagını söyleyebilirim.
Sübyeleri arzu edildiği şekilde kare veya 5 er santimlik şeritler halinde kesebiliriz,

2 adet ortaboy sogan
2 baş sarmısak
2 adet kırmızı 2 adet yeşil biber
3,4 adet defne yapragı
2 çay kaşıgı tane karabiber
1.5 çay bardagı zeytinyagı
20-25 adet çeri domates


YAPILIŞI
Önce orta ateşte zeytinyagı ile sübyeleri bir miktar pişirecegiz,
daha sonra biberleri , defne yapraklarını ve kırılmış (ögütülmemiş) karabiberleri
atıp soğan ve biberler kıvam alıncaya kadar arada bir karıştırarak pişirmeye devam edecegiz,
pişmeye çeyrek kala domatesleri yarım kesip ilave ,... tabii biraz da sevgi katacagız ... ve sonra servis.........

Bu tarifi odun ateşinde, derin bir tava ( VOG benzeri... ) ile yaparsak daha leziz olur diyorum...

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails