gatuci lezzetleri

Share |

12 Mart 2010 Cuma

ISPANAKLI ÇILBIR


MALZEMELER
750 gr ıspanak
4 yumutra(kişi başı bir tane)
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytintyağı
yarım fincan sirke
tuz

Sos için:2 kaşık tereyağı ve pul biber

YAPILIŞI
Yıkayıp doğradığınız ıspanakları bir tencerede haşlayın veya kendi suyuyla kısık ateşte haşlayın.Sonra süzün,gerekirse sıkın.Tencereye aldığınız zeytinyağında soteleyip servis tabağına alın. Yine tencereye su koyup kaynatın.Tuz ve sirke ekleyin.Sirke koymamızın nedeni yumurta beyazlarının dağılmamasıdır. Kaynayan suya birer birer yumurtaları kırın ve pişmelerini bekleyin(dilerseniz yumurtaları tam pişirmeyebilirsiniz). Delikli bir kepçeyle yumurtaları alıp ıspanakların üzerine koyun.Sarımsaklı yoğurt gezdirin.Tereyağını eriterek pul biber veya toz kırmızı biber ekleyin ve sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails