gatuci lezzetleri

Share |

1 Haziran 2010 Salı

TUZLU KURABİYE

Çok güzel, ağızda dağılan kurabiyeler yaptım.

MALZEMELER
1 paket Dr.Oetker kurabiye un
1,5 yemek kaşığı yumuşak margarin veya tereyağı
1,5 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1yumurta(akı üstü için)
üzerine serpmek için susam ve çörekotu

YAPILIŞI
Kurabiye una margarin,yoğurt, sıvı yağ ve yumurtanın sarısısnı ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verin(Ben bazılarını kalıpla çıkardım). Önce yumurta akına, sonra susam veya çörekotuna batırıp tepsiye dizin ve 175 dereceye ısıtılmış
fırında 20-25 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails