gatuci lezzetleri

Share |

9 Haziran 2010 Çarşamba

DENİZ BÖRÜLCESİ


Deniz börülcesi gerçekten yararlı bir bitki.İşte bazı yararları:
Denize yakın topraklarda yetişen ıspanakgillerden bir bitki olup sodyum, potasyum,iyot, magnezyum, kükürt, fosfor ,demir ve bakır gibi mineraller yönünden çok zengindir.
Barındırdığı yüksek iyot oranı nedeniyle guatr hastalığı tedavisinde çok faydalıdır, idrar artırıcı, kuvvet verici özellikleri vardır.
Ayni zamanda lezzetli bir salata-meze olup,hele deniz ürünleri ile mükemmel bir uyum sağlar.

Çok tuzlu olduğu için yoğurtlu-sarımsaklı yaptım.Sarımsak,limon,zeytinyağlı ve sirkeli salatasını yapabilirsiniz.



1 demet deniz börülcesi
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 kase yoğurt
üzerine serpmek için kuru nane

1 demet deniz börülcesi güzelce yıkandıktan sonra 15 dakika kadar haşlanır, soğuk suya alınır. Kökleri kesilip tek tek, bir elle kök tarafından tutulup diğer elle dipten uca sıyırarak yaprak kısımları süzgüye alınıp elde kalan kılçıkları atılır. 2 diş sarımsak, ezilir ,süzme ve normal yoğurtla karıştırılır servise sunulur.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails