gatuci lezzetleri

Share |

25 Haziran 2010 Cuma

KIRMIZI MERCİMEKLİ SEMİZOTU(PİRPİRİM)


Semizotunun yararını herkes biliyor.En önemli yararı omega3 barındıran tek sebze olması.Ben bu yemeği annemin yaptığı gibi yaptım.


1 bağ semizotu(ekileni değil de tarlada doğal olarak çıkanını tercih edin)
2 kuru soğan
5-6 diş sarımsak
1 kahve fincanı kırmızı mercimek
2 domates
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 kuru soğan yemeklik olarak doğranır ve zeytinyağında sotelenir.Salça eklenir.Önce mercimek sonra yıkanıp ayıklanmış semizotu eklenir.Üzerine doğranmış domates v,tuz ve yarım su bardağı su eklenir.tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.10 dakika sonra piyaz doğranmış kuru soğan ve sarımsaklar eklenir ve pişirilir.

1 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Şifa dolu bir yemek ellerinize sağlık.

Saygılar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails