gatuci lezzetleri

Share |

10 Haziran 2010 Perşembe

KABAK MÜCVER


Kabak yemeklerini çok severim ve yazın sık sık yaparım.Mücver hem kahvaltılarda hem de diğer öğünlerde güzel bir yemek.

4 adet kabak
1 adet yumurta
2 kaşık un
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
karabiber,tuz
ve kızartmak için sıvı yağ.

Kabakları rendeleyip suyunu süzün.Yumurta,un,ince kıyılmış dereotu , maydanoz,tuz ve karabiberi kabaklarla iyice karıştırın.Tavaya aldığınız sıvı yağı iyice kızdırın.Bir kaşık yardımıyla aldığınız kabaklı karışımı tavaya bırakın ve arkalı önlü kızartın.Kızarmış mücverleri yağını çeksin diye kağıt havlu serdiğiniz bir kaba alın.Mücverleriniz servise hazırdır.Afiyet olsun:-))

2 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı cumalar. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Asiye VURAN dedi ki...

hayırlı çumalar elinize sağlık güzel görünüyor sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails