gatuci lezzetleri

Share |

16 Haziran 2010 Çarşamba

KAYISI SUYU

Bahçemizdeki kaysıları topladık.Komşulara,eşe dosta dağıttık.Kalanıyla da kayısı suyu,kek,dondurma yapıldı.Tarifler ilerleyen günlerde gelecek.



Kayısı suyunu cam kavanozlara koyup dolapta bekletirseniz uzun ömürlü olabilir.Malzemelerde ölçü yok,dilediğiniz miktarda kullanabilirsiniz...


kayısı
yeterli miktarda su
şeker

Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp tencereye koyun.Tencereye yeterli miktarda su alarak kaynamaya bırakın.Bir- iki taşım kaynayınca şekeri ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın,soğumaya bırakın.Süzgeçten geçirip kayısıları iyice ezerek süzgeçten geçmesini sağlayın.Süzgeçte sadece kabukları kalacaktır.Soğutarak için.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails