gatuci lezzetleri

Share |

11 Haziran 2010 Cuma

TAVUK KEBABI


Sevgili Yeşim'in tariflerinden denediğim "tavuk kebabı" misafirlerim tarafından çok beğenildi.

1/2 kg tavuk göğsü (fileto) ,ben 2 parçada kemiksiz tavuk pirzola da kullandım.
tavuk baharatı,köri,kekik,karabiber,tuz
4-5 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı tereyağı (ızgarada pişerken kurumasın diye)
2 yemek kaşığı soya sosu
2 dilim bayat ekmek içi
1/2 demet maydanoz
4-5 tane közlenmiş kırmızı biber(mevsimi olduğu için fazla közledim)
1/2 çay kaşığı karbonat

Tüm malzemeleri rondoda çekilir,üzerine baharatlar ve soya sosu eklenip yoğurulur.10 dk. dinlendirilir. Çöp şişlere yumurta büyüklüğünde bezeler alıp geçirilir.Önceden ısıtılmış ızgarada kurutmadan pişirilir(Ben tost makinesinde pişirdim).

Bu yemeği Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliği için nursen-yemek.blogspot.com.'a gönderiyorum.

2 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize,emeğinize sağlık.

Saygılar.

nurşen dedi ki...

Selamlar arkadaşım,katılımın için çok teşekkürler,ellerine sağlık tarifin yayında.Küçük kızım ateşlendi biraz tarifi ancak yayınlayabildim.Tekrar katılımını beklerim.
Sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails