gatuci lezzetleri

Share |

18 Haziran 2010 Cuma

KAYISILI KEK

Bu kek yediğim en güzel keklerden bir tanesiydi.Bir defa hiç yağ yok,yapımı son derece basit.Yalnız yukarıdaki fotofrafta görüldüğü gibi kekin üstü biraz fazla kızardı.Bundan sonra sık sık deneyeceğim bu kekin tarifi Sofra dergisinden...



5-6 adet kayısı
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağıiri kıyılmış fındık
1 su bardağı un

Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve tozşekeri çırpın.Süt ekleyip çırpmaya devam edin.Vanilya ve kabartma tozu ekleyip karıştırın.Fındığı un haline gelmeden önceki aşamaya kadar blenderden geçirip karışıma ekleyin.Un ilave edip karıştırın.Hamuru yağlanmış kek kalıbına boşaltıp üzerine ikiye bölünüp çekirdeği çıkarılmış kayısıları dizin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene dek pişirin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails