gatuci lezzetleri

Share |

5 Haziran 2010 Cumartesi

ÇİLEKLİ PASTA

Nursel'in doğum günü için yaptım bu pastayı.Aslında tarif vişneliydi;ama henüz vişne çıkmadığı için ve derindondurucuda sakladığım vişneler bittiği için çilekli yaptım.Çok da güzel oldu.

Bir paket Dr. Oetker karaorman pastası(içinde un karışımı,krema karışımı ve bitter çikolata var)
4 yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı su

Krema için:
1,5 su bardağı soğuk süt
200ml(1 su bardağı) krema

Islatmak için:
yarım su bardağı süt
1 kaşık şeker

Süslemek için:
200 -250 gr çilek
bitter çikolata
pasta şekerleri

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.Un karışımı, yumurta, sıvı yağ ve suyu mikser ile önce yavaş sonra hızlı devirde 3 dakika çırpın.Bu karışımı yağladığınız 26 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbınadökün ve 40-50 dakika pişirin.
Krema için soğutulmuş sütü ve krema karışımını mikserle 2 dakika çırpın.Kremayı ekleyip 2 dakika daha çırpın.3-4 yemek kaşığını krema torbasına koyup ayırın. Yarım bardak süt ile şekeri karıştırın.
Pasta tabanını bir bıçakla kesip şekerli sütle ıslatın.İlk katın üzerine kremanın yarısını sürün ve dilimlediğiniz çilekleri dizin.Pastanın 2. katını yerleştirip kalan kremayı her tarafına sürün.Krema torbasına koyduğunuz kremayla pastayı süsleyip üzerine çilekleri yerleştirin.Bitter çikolatayı bıçakla kazıyarak ince rulolar hazırlayıp pastanın üzerine serpin.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails