gatuci lezzetleri

Share |

27 Haziran 2010 Pazar

BUĞU KEBABI

Hafta sonu misafirlerime buğu kebabı yaptım.Buğu kebabı güveçte kısık ateşte 2-2,5 saat pişiriliyor. Koyun etiyle pişirilirse daha güzel oluyor.Ben dana etiyle pişirdiğim için bir kaşık tereyağı ilave ettim.


1 kg kemiksiz koyun eti
yarım kg arpacık soğan
6 diş sarımsak
2 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
3 adet defne yaprağı
1 tutam kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı tuz


Eti, arpacık soğan büyüklüğünde doğrayıp güvece alın.Soğan ve sarımsakları soyup, bütün olarak ete ekleyin.Domatesleri yıkayıp rendeleyin.Defne yaprağı, tuz, karabiber, kekik ve domates rendesini ilave edip güvecin kapağını kapatın.Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Servis yapmadan önce defne yapraklarını içinden alın.Üzerine dereotu serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails