gatuci lezzetleri

Share |

29 Haziran 2010 Salı

ŞAKŞUKA

Şakşukayı sadece patlıcan ve domatesle yapanlar da var.Ben bir çeşit soslu karışık kızartma şeklinde yaptım.

3 adet patates
2 adet patlıcan
4-5 adet biber
3 adet domates
3 diş sarımsak
kızartmak için sıvı yağ
2 kaşık zeytinyağı
isteğe göre süzme yoğurt

Patatesleri soyup küp küp doğrayın.Patlıcanları alacalı soyup yine küp küp doğrayıp tuzlu suda yarım saat bekletin.Kızgın yağda sırasıyla patatesleri, patlıcanları,biberleri kızartıp servis tabağına alın.Doğranmış domatesleri sarımsakla birlikte zeytinyağında pişirin,hazırladığınız domates sosunu kızartmanın üstüne dökün.İsteğe göre domates sosundan önce kızartmanın üzerine süzme yoğurt da koyabilirsiniz.

1 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık

Saygılar.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails