gatuci lezzetleri

Share |

28 Haziran 2010 Pazartesi

FIRIN MAKARNA



1 paket makarna
2 su bardağı süt
2 kaşık un
1 yumurta
150 gr. rendelenmiş kaşar
yarım çay bardağı sıvı yağ


Makarnalar haşlanıp süzülür.Bir tencereye yağ ve un alınarak un sararıncaya kadar kavrulur. Yavaş yavaş süt ilave edilerek karıştırılmaya devam edilir.Kaynayınca ocaktan alınarak bir yumurta kırılır ve hızlı bir şekilde beşamel sosa yedirilir.Haşladığımız makarnalar bu sosa karıştırılarak yağlanmış tepsiye dökülür.Üzerine rendelenmiş kaşarpeyniri serpilir, üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirilir.Dilim dilim kesilerek servis yapılır .

1 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok severim,artan makarnalardan sık sık yaparım.Seninkide çok hoş görünüyor,ellerine sağlık,sevgiyle öptüm.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails