gatuci lezzetleri

Share |

22 Haziran 2010 Salı

ÇİLEKLİ -KAYISILI DONDURMA


Tarifi Sofra dergisinden aldım.Dondurma kalıplarını İkea'dan aldım.Çocuklar dondurmayı çok sevdiler...

300 gr çilek
300 gr kayısı
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı süt
1 su bardağı süzme yoğurt
yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 adet yumurta akı
bir tutam tuz

Kayısı ve çilekleri ayrı ayrı blenderden geçirip püre haline getirin. Krem şantiyi bir su bardağı sütle çırpın.Yoğurt,toz şeker ve vanilya ekleyip karıştırın.Krem şantili karışımın yarısını kayısı püresine, kalanını çilek püresine ekleyip karıştırın.yumurta aklarını bir tutam tuzla çırparak kar haline getirin ve yarısını kayısı püresine yarısını çilek püresine ekleyin.Çorba kaşığı ile fazla karıştırmadan harmanlayıp dondurma kalıplarına yarı yarıya kayısılı ve çilek karışımı pay edin.Derindondurucuda donana dek dinlendirin.

2 yorum:

Cafe Gusto dedi ki...

Çok cezbedici olmuş acaba yoğurt içinde çok anlaşılıyor mu acaba?Oğlum ağzına yoğurt sürmez de..Ellerine sağlık sevgiler...

Gamze dedi ki...

Yoğurt fark edilmiyor.Şeker ve meyve tadı toğurdun tadını bastırıyor.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails