gatuci lezzetleri

Share |

26 Nisan 2010 Pazartesi

TAVUKLU ENGİNAR DOLMA


MALZEMELER

4 adet enginar
1 limon
1 kaşık un
2 parça tavuk göğsü
1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
yarım çay kaşığı kekik
yarım çay kaşığı köri
yarım çay kaşığı kırmızı biber
isteğe göre tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI
Enginarları temizleyip unlu ve limonlu suda bekletin.Tavukları küçük parçalar halinde doğrayıp yıkayın ve tencereye alın.Suyunu çekinceye kadar pişirin.Daha sonra zeytinyağını ekleyin,soteleyin.Tuz,köri,kekik ve kırmızı biberi ekleyip ocaktan alın. Enginarları yıkayıp içine tavuklu harçtan koyarak üzerine bir dilim kaşar peyniri koyun ve yağlı kağına sararak düdüklü tencereye yerleştirin.Aynı işlemi diğer enginarlar için de yapın.Düdüklüye 1 su bardağından daha az su koyarak 10 dakika pişirin. Afiyet olsun :-)

1 yorum:

Asiye VURAN dedi ki...

enginara bayılırım hele zeytin yağlısına güzel görünüyor hiç tatmadım tavuklusunu deneyeceğim eline sağlık

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails