26 Nisan 2010 Pazartesi
TAVUKLU ENGİNAR DOLMA
MALZEMELER
4 adet enginar
1 limon
1 kaşık un
2 parça tavuk göğsü
1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
yarım çay kaşığı kekik
yarım çay kaşığı köri
yarım çay kaşığı kırmızı biber
isteğe göre tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Enginarları temizleyip unlu ve limonlu suda bekletin.Tavukları küçük parçalar halinde doğrayıp yıkayın ve tencereye alın.Suyunu çekinceye kadar pişirin.Daha sonra zeytinyağını ekleyin,soteleyin.Tuz,köri,kekik ve kırmızı biberi ekleyip ocaktan alın. Enginarları yıkayıp içine tavuklu harçtan koyarak üzerine bir dilim kaşar peyniri koyun ve yağlı kağına sararak düdüklü tencereye yerleştirin.Aynı işlemi diğer enginarlar için de yapın.Düdüklüye 1 su bardağından daha az su koyarak 10 dakika pişirin. Afiyet olsun :-)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
enginara bayılırım hele zeytin yağlısına güzel görünüyor hiç tatmadım tavuklusunu deneyeceğim eline sağlık
Yorum Gönder