gatuci lezzetleri

Share |

28 Nisan 2010 Çarşamba

SARMAŞIK KAVURMA

Köyde fırında ekmek alırken sevgili Fatma Hanım kendi topladığı sarmaşığı çok övdü, biz de kıramadık aldık, tabi tarifini de sorduk. Sonuç mükemmeldi, yediğim en güzel ot yemeklerindendi ,diyebilirim.



MALZEMELER

1 demet sarmaşık
zeytinyağı (biraz bolca olacak)
3 adet kuru soğan
yumurta ve tuz.

YAPILIŞI

Sarmaşıklar üçer santimlik arayla doğrayıp yıkanır. Zeytinyağıyla doğranmış soğanlar sotelenir , sarmaşıklar eklenir.Sarmaşıkların acısını vermemesi için tavanızın büyük olmasına ve harlı ateşte yapmaya dikkat edin. Daha sonra tuz eklenir ve yumurtalar kırılır. İsteğe göre yumurtalar dağıtılır veya dağıtılmadan pişirilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails