Baharın gelmesiyle birlikte pazarlarda bezelye satılmaya başladı.Artık tazesiyle yemek pişirebiliyoruz. Bezelye yemeği ve yanında bulgur pilavı...Bence bu iki yemek birbiriyle çok uyumlu.Hadi, siz de deneyin...
MALZEMELER
1 kg bezelye
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
200 gr kıyma
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
YAPILIŞI
Tencereye yağ alınır, kızdırılır.Kıyma ilave edilir.Kavrulmaya başlayınca doğranmış soğan eklenir,sotelenir.Ayıklanmış bezelye,zar şeklinde doğranmış havuç ve patatesler eklenir, sotelenir.Kekik,tuz ekledikten sonra 1 küçük kase su konur, patates ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder