gatuci lezzetleri

Share |

13 Nisan 2010 Salı

BEZELYE YEMEĞİ

Baharın gelmesiyle birlikte pazarlarda bezelye satılmaya başladı.Artık tazesiyle yemek pişirebiliyoruz. Bezelye yemeği ve yanında bulgur pilavı...Bence bu iki yemek birbiriyle çok uyumlu.Hadi, siz de deneyin...

MALZEMELER
1 kg bezelye
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
200 gr kıyma
1 çay kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz

YAPILIŞI
Tencereye yağ alınır, kızdırılır.Kıyma ilave edilir.Kavrulmaya başlayınca doğranmış soğan eklenir,sotelenir.Ayıklanmış bezelye,zar şeklinde doğranmış havuç ve patatesler eklenir, sotelenir.Kekik,tuz ekledikten sonra 1 küçük kase su konur, patates ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails