Parmak Köfte
Malzemeler:
-1kg kıyma (dana döş etinden çekilecek)
-2 kuru soğan
-5-6 diş sarmısak
-1 çay bardağı süt
-1 su bardağı galeta unu
-kimyon, karabiber, tuz (yeteri miktarda)
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 adet yumurta
Kızartmak için:
-1 su bardağı ayçiçek yağı
Yapılışı:
Mazlemeler karıştırılarak özleşene kadar yoğurulur. Parmak şekli verilerek köfteler hazırlanır. Ayçiçek yağında kızartılır. (Fırında kızartılmış patates ya da patates püresi ile servis yapılır.)
Piyaz
MALZEMELER
-1/2 kg kuru fasulye
-1 baş kuru soğan
-1 demet maydanoz
-1 limon(arzuya göre sirke)
-yarım çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Akşamdan ıslattığınız kuru fasulyeyi haşlayıp süzün.Piyaz şeklinde doğradığınız soğanları, maydanozu, limonu ve zeytinyağını karıştırıp servise sunabilirsiniz. Eğer arzu ederseniz 1 adet de havuç rendeleyip koyabilirsiniz.
1 yorum:
gamzeciğm, parmak köfteler çok güzel görünüyor, en kısa zamanda deneyeceğim.
Yorum Gönder