gatuci lezzetleri

Share |

15 Nisan 2010 Perşembe

PARMAK KÖFTE & PİYAZ

Parmak Köfte

Malzemeler:
-1kg kıyma (dana döş etinden çekilecek)
-2 kuru soğan
-5-6 diş sarmısak
-1 çay bardağı süt
-1 su bardağı galeta unu
-kimyon, karabiber, tuz (yeteri miktarda)
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 adet yumurta

Kızartmak için:
-1 su bardağı ayçiçek yağı

Yapılışı:
Mazlemeler karıştırılarak özleşene kadar yoğurulur. Parmak şekli verilerek köfteler hazırlanır. Ayçiçek yağında kızartılır. (Fırında kızartılmış patates ya da patates püresi ile servis yapılır.)






Piyaz

MALZEMELER
-1/2 kg kuru fasulye
-1 baş kuru soğan
-1 demet maydanoz
-1 limon(arzuya göre sirke)
-yarım çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI
Akşamdan ıslattığınız kuru fasulyeyi haşlayıp süzün.Piyaz şeklinde doğradığınız soğanları, maydanozu, limonu ve zeytinyağını karıştırıp servise sunabilirsiniz. Eğer arzu ederseniz 1 adet de havuç rendeleyip koyabilirsiniz.

1 yorum:

aysebotan dedi ki...

gamzeciğm, parmak köfteler çok güzel görünüyor, en kısa zamanda deneyeceğim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails