gatuci lezzetleri

Share |

20 Nisan 2010 Salı

HİNDİSTANCEVİZLİ AY KURABİYE

Sevgili arkadaşım Sema yapmış bu kurabiyeleri ve sağ olsun okula göndermiş. Çok beğenince ikinci kez yapmış.Bu kez her kurabiyenin içine farklı şeyler koyarak bizi şaşırttı.Yani her kurabiyenin farklı tadı ve aroması var.Sema'ya çok teşekkür ediyor ve kendi tarifini aynen aktarıyorum.


Malzemeler
200 gr. yumuşak margarin
2 yumurta (bir beyazı ayrılacak)
2 çay bardağı pudra şekeri
1 vanilya veya limon kabuğu rendesi
7 çay bardağı un
1 kabartma tozu
1 paket kakao(tek kullanımlık)
İç Harcı
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 yumurta akı
2 çorba kaşığı toz şeker
meyve kurusu veya fındık kırığı ya da damla çikolata kullanabilirsiniz(1 çay bardağı ölçüsü)
Üzeri için
pudra şekeri
Yapılışı
Yukarıdaki malzemelerle yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar kopartılarak elimizin içinde poğaça şeklinde açarız.
Hazırladığımız iç malzemeden 1 tatlı kaşığı hamura koyarak poğaça şeklinde kapatırız. Hafif bükerek ay şekli veririz.180 derecede 20 dk pişiririz. Üzerine pudra şekeri eleriz.

1 yorum:

Asiye VURAN dedi ki...

görüntü mükemmel malzemeyi okuyunca eminm tadıda öyledir bende deneyeceğim kim yapmışsa eline sağlık sevgiler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails