gatuci lezzetleri

Share |

6 Nisan 2010 Salı

MİDYE TATLI

Bu tatlıyı Pembe Tatlar'da gördüm ve yapmaya karar verdim.Yapımı son derece kolay.Sonuç gerçekten çok mükemmel oldu.


MALZEMELER
1 çay bardağı süt
1 çay baradağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya(tarifte yoktu,ben koydum)
aldığı kadar un
açmak için 1 çay bardağı buğday nişastası
içi için iri çekilmiş bir su bardağı ceviz içi
üzerine sürmek için bir yemek kaşığı erimiş tereyağı

Şerbet İçin:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 limon

YAPILIŞI
Önce şerbet malzemeleri kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
Süt,sıvı yağ, yumurta,kabartma tozu,vanilya ve unla yumuşak bir hamur elde edilir.20 dakika kadar dinlendirilir.Hamur 6 bezeye ayrılır.Her beze nişasta yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açıp üst üste konur.Merdane yardımıyla açılır.Açılan yufka rulo yapılarak birer santim genişliğinde bıçakla kesilir(yaklaşık 17-18 tane). Her parçanın ortasına avuç içiyle bastırılarak bir çay bardağı kadar büyütülür.Ortasına ceviz içi konularak kapatılır.Fırın tepsisine dizilerek üzerine eritilmiş tereyağı sürülür. 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş şerbet dökülür.Afiyet olsun:-)

2 yorum:

PINAR dedi ki...

Harika görünüyorlar Gamzecim,ellerine sağlık...

Asiye VURAN dedi ki...

elinize sağlık bende deneyeceğim tarifi biraz baklavaya benziyor görüntü harika

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails