Sütlü tatlımız buzdolabında yeterince kaldıktan sonra dilimledik
ve çocuklarla birlikte zevkle (tarçınla) süsledik.
MALZEMELER
1 litre süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardapı şeker
1 paket vanilya
YAPILIŞI
Tereyağını tencereye alıp eritin.Eriyen tereyağına un ve nişaştayı ekleyin,biraz kavurun.Daha sonra sırasıyla sütü,şekeri ve vanilyayı ekleyerek ve sürekli karıştırarak pişirin (Normal muhallebiye göre biraz yoğun bir kıvamda olacak). Ocaktan alın ve mikser ile 3-4 dakika karıştırın.Karışımı bir tepsiye veya borcama döküp buzdolabında bekletin(soğuyuncaya kadar).Daha sonra dilimleyip tarçınla süsleyin.
1 yorum:
elinize sağlık güzel olmuş çok severim bende sütlü tatlıları
Yorum Gönder