gatuci lezzetleri

Share |

2 Nisan 2010 Cuma

SEBZELİ ORKİNOS

Orkinosu kılçıkları olmadığı için(daha doğrusu büyük olduğundan kolay çıkarılıyor) sebzeli pişiriyorum. Hem çocukların tehlikesiz yemesi bakımından hem de lezzeti bakımından çok güzel ouyor.Bu tarif daha önceden verdiğim fırında balık güveç tarifine benziyor.

MALZEMELER

yarım kg orkinos(ben kuşbaşı et büyüklüğnde doğradım)
2 adet yeşil biber
1 adet domates
250 gr mantar
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
3 adet defne yaprağı
125 gr kaşar peyniri(kibrit çöpü büyüklüğünde kıyılmış)
yarım çay bardağı zeytinyağı ve tuz

YAPILIŞI
Yıkanıp doğranmış orkinoslar, küçük doğranmış domates ve biberler,piyaz şeklinde doğradığınız soğanlar,mantarlar,kaşar peyniri bir fırın kabına alınır.Sarımsaklar bütün olarak konur.Tuz ,defne yaprağı eklenip karıştırılır.Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir.230 dereceye ayarlı(mini akıllı fırın dercesine göre) fırında 30-40 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails