22 Nisan 2010 Perşembe
PAZILI BÖREK
Malzemeler:
-1 demet pazı
-4 adet yufka
-3 su bardağı süt
-1 yumurta
-biraz peynir
-tuz, karabiber
-1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Pazılar yıkanıp ince ince doğranır. Biraz peynir, tuz, karabiber ve sıvı yağın yarısı eklenerek iç hazırlanır. Süt, yumurta ve kalan yağ karıştırılarak sos hazırlanır. 2 yufka bu sosa batırılarak yağlanmış tepsiye üst üste konur. Hazırladığımız pazılı harç yufkaların üzerine yayılır. Kalan yufkalar soslanarak böreğin üstü kapatılır. Kalan sos en üste dökülürek yarım saat buzdolabında bekletilir (Bir gece önceden de hazırlanıp dolaba konulabilir). 200C' de üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder