Bu kez karidesi balıkçımın önerisiyle tereyağlı yaptım.Tarif çok kolay, neredeyse gerek yok;ama ben yine de vereyim.
MALZEMELER
1 kaşık tereyağı
200 gr karides
tuz ve bir çay kaşığı acı kırmızı toz biber(isteğe göre)
YAPILIŞI
Temizlenmiş karideslerin sırtındaki siyah ince bağırsakları çıkarın.Yıkayıp süzün. Bir tavaya tereyağını alıp kızdırın.Karidesleri ekleyip süreki karıştırarak soteleyin(yaklaşık 5 dakika). Daha sonra kırmızı biber ve tuz ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
2 yorum:
Gamze Hanım Merhabalar,bu karidesin yanında ne yemeği yapılmalı acaba? Ne ile güzel gider?Selamlar..
Merhabalar,ben balığın yanında karides yapıyorum genellikle.Güzel bir meze.Farklı yemeklerin yanında da yapılabilir.
Yorum Gönder