gatuci lezzetleri

Share |

4 Mayıs 2010 Salı

RUBAR'IN DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Şeker hamuruyla süslediğim doğum günü pastası... Oğlum gitar çalmaya başladığı için bir gitar,üzümü çok sevdiği için üzüm ve baharda doğduğu için de bir kelebek yaptım.



Etrafını da kırmızı ve beyaz hamurdan şerit yaparak çevirdim.


MALZEMELER

Pandispanya İçin:
1 paket Dr.Oetker pandispanya un,
7-8 yemek kaşığı un.

Krema İçin:
2,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı nişasta(mısır nişastası kullandım)
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı kakao
6 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya

1 paket krem şanti
1 subardağından biraz az süt

Ara Dolgusu İçin:
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne(derin dondurucudan çıkardım)
3 çorba kaşığı damla çikolata

Süslemek İçin:
şeker hamuru(yaklaşık 750 gr kullandım)
gıda boyaları(kırmızı, sarı,kahverengi ve yeşil)

YAPILIŞI
Pandispanya ununu ve 7-8 yemek kaşığı suyu mikserle önce düşük sonra hızlı devirde 7-8 dakika çırpın.Hamuru yağlanmış kalıba döküp üzerini düzeltin ve 160 derecede öncededen ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.
Kremayı yapmak için vanilya hariç bütün malzemeleri koyup karıştırarak orta ateşte pişirin. Ocaktan alınca vanilyayı ekleyip karıştırın. Krem şantiyi soğuk sütle hazırlayın.
Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesin. Arasına kremayı sürün, onun üzerine krem şantinin bir kısmını sürün.Vişneyi ve damla çikolatayı serpin.Üzerine pandispanyanın diğer yarısını kapatın.Krem şantiyle tüm pastayı kaplayın.Şeker hamuru ve gıda boyalarıyla istediğiniz gibi süsleyin.

1 yorum:

PINAR dedi ki...

Gamze pasta muhteşem olmuş,ellerine sağlık.Bu arada Rubar'a nice sağlıklı,mutlu yıllar diliyorum,öpüyorum...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails