24 Mayıs 2010 Pazartesi
HURMA TATLISI
Çok kolay ve hafif bir tatlı :)
MALZEMELER
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/4 limon suyu
İç Malzeme:
1 kase iri dövülmüş fındık veya ceviz
YAPILIŞI
İlk olarak şerbeti hazırlayıp soğutuyoruz. Süt sıvı yağ ve erimiş margarin bir kaba alınır, un ve kabartma tozu eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak avuç içinde çay tabağı büyüklüğünde açılır. İçine fındık veya ceviz konularak hurma şeklinde kapatılır. 200C'de kızarıncaya kadar pişirilir(Hamuru yağlı olduğu için tepsiyi yağlamaya gerek yok). Fırından çıkan tatlılara soğuk şerbet dökülür. 10 dakikaya kadar şerbeti çeker.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder